Låt barnen få ha kvar sin idrottsplats

Norrhammarskolans idrottsplan väntar på byggandet av en förskola. Skribenten anser att beslutet går att ändra.

Norrhammarskolans idrottsplan väntar på byggandet av en förskola. Skribenten anser att beslutet går att ändra.

Foto: Gerth Hedberg

Insändare2021-11-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare i juni togs beslut om att bygga en ny förskola på Norrhammar skolans idrottsplats. Ett beslut som drabbar eleverna på Norrhammar skolan negativt.

Pulkabacken används mycket av fritids på vintertid. Det är så underbart att barnen har en pulkabacke vid skolan. På vintern åks mycket skridskor på idrottsplatsen både av skolan och förskolor i närheten. Under hösten och våren används idrottsplatsen till friidrott och annan idrott. 

Intill Tre kronor finns en ”park” och den marken passar väldigt bra för en ny förskola. Denna park används väldigt sällan av allmänheten. Denna plats skulle passa perfekt för en ny förskola. Nära Coop Erikslid och nära till skogen och lekparken Lingonstigen, Erikslidsbacken och till bostadsområdena Eriksberg, Vitberget och Västra Erikslid.

Ändra detaljplanen för området för ”parken” och bygg en förskola där istället för på Norrhammarskolans idrottsplats. Om det nu är väldigt bråttom och en förskola i ”parken” skulle försena byggandet finns alternativ. Använd då den tidigare förskolan på Getberget som en tillfällig lösning. De är en fin förskola med bra utegård och funkar alldeles utmärkt som en tillfällig lösning några år.

Snälla politiker, ändra beslutet innan de är försent. Tänk på Norrhammarskolans elever och låt barnen få ha kvar sin idrottsplats och pulkabacke.
Mamma till elev på Norrhammarskolan