”Låsa in dem som inte följer restriktionerna”

Nu är det dags att Sverige inför utegångsförbud som i Frankrike, menar insändarskribenten.

Nu är det dags att Sverige inför utegångsförbud som i Frankrike, menar insändarskribenten.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-02-23 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är jag allvarligt trött på detta coronaeländet. Smittskyddsläkare och de som jobbar med dessa frågor måste nog bli betydligt strängare. Smittskyddsläkaren Stephan Stenmark har flera gånger sagt att man ska tvätta händerna och bara umgås med dem man bor med, men problemet är ju att folk inte verkar lyssna. För om de gjorde det, varför ökar coronasmittan då? 

Antingen får man ta till utegångsförbud som i Frankrike, eller låsa in dem som inte följer restriktionerna. För hur ska detta annars sluta om vi inte får fram vaccin snabbt. Det blir säkert en tredje, fjärde, femte och sjätte våg. Det kommer aldrig att ta slut. 

Jag får panikångest när jag hör att smittan bara ökar. Jag har tänkt att få börja jobba den 15 mars, och då hoppas jag verkligen att smittkurvan är på väg nedåt. Vi måste få ett slut på det här – och framför allt se till att få hit vaccin. Inte låta chefer och anhöriga gå före, utan se till att vaccinera dem som ska ha det istället. 

Sedan vill jag ge ris till dem som skriver låtar om corona. Sluta med det och gör något vettigt istället. Det blir ingen förbättring bara av att man skriver en massa låtar. Vänta med det tills detta är över.

Vill få slut på corona