Läs på – och gör era röster hörda

Insändarskribenten uppmanar alla att läsa på och använda sina röster.
Insändarskribenten uppmanar alla att läsa på och använda sina röster.

Insändare 23 mars 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I år är det valår.

Känn på den, i år är det valår, allas vår möjlighet att påverka styrningen av vårt land, vår region, vår kommun. Vilken fantastisk möjlighet och en viktig sådan. Så pass viktig att jag vill uppmana alla att använda sin röst.

Jag vill samtidigt understryka vikten av att göra sig lite införstådd i vilken politik respektive parti står för, vad de jobbar för och vilket samhälle de vill ha. Mest troligt kommer inget parti att fullt ut att passa dina åsikter men något kommer vara nära nog, brinna för dina viktigaste frågor och då har du nog hamnat rätt.

Det viktiga är att inte bara ta till sig av flödet i sociala medier eller kvällspressen där all form av pajkastning och propaganda har sitt huvudsäte. Ta er den lilla tiden som det tar och faktiskt läsa igenom partiprogrammen för de partier du är nyfiken på och gör ett avvägt val av den information du hittar där.

Det absolut bästa vore att ta en titt på hur partierna röstat i riksdagen i de frågor du brinner för, kanske att du blir överraskad av att hitta några partier som skriker sig hesa för en aktuell fråga i opinionen men röstar tvärtemot i riksdagen. Om så är fallet kanske det inte är partiet för dig. Eller någon för den delen.

För att avsluta så är min uppmaning att börja läsa på redan nu, det är inte mycket arbete som krävs men allas våra röster är viktiga. Engagera er lite och känn er viktiga för det är vi allihop som röstar och formar vårt samhälle.

Gå och rösta!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa