Lär av andra klubbars supportrar, North Power

Jag förstår inte varför AIK:s supporterklubb inte kan överge sin ”hata Björklöven”-slogan, eller vad det nu ska kallas. Det är med all säkerhet kontraproduktivt

Insändare 11 september 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mman vinner inga nya anhängare, man förlorar både gamla och nya. Visst, man gör en del bra saker, snygga tifon och en del behjärtansvärda insamlingar, då är det så tråkigt att man fortsätter med sitt negativa agerande på andra plan.

North Power framhåller att man stödjer klubben i ”vått och torrt”, men var är man i man i CHL-matcherna? Jag var själv på plats på isstadion och kunde konstatera att det var väldigt glest på ståplats. Av ståplatspubliken skulle jag tro att mindre än 100 tillhörde NP, förmodligen bara något tiotal. 

Faktum är att Trinec supportrar verkade vara fler än AIK:s trots hemmaplan. Dessutom fick man intrycket att de var glada och positiva och stödde sitt lag med riktigt ljudliga heja-rop vilket nog bidrog till att de lyckades kvittera. Där har NP och vi vanliga supporterar mycket att lära, inte bara av Trinec utan av många andra lag som har besökt oss i CHL-matcher, främst tjeckiska, tyska och schweiziska lag. Ett helt annat positivt engagemang. Jag känner mig nästan avundsjuk på den glädje de verkar känna.

Varför så dåligt intresse för CHL? Själv tycker jag att det kan vara nog så trevliga matcher som i ”serielunken”, roligt att få se nya lag. Många verkar fördomsfulla både mot turneringen och deltagande lag, Norran bidrar då inte heller till att öka intresset genom att framhålla att AIK verkar att ta matcherna som träning. Att det ofta har gått tungt i dessa matcher beror kanske på att AIK är inne i en väldigt tung träningsperiod, men också på att motståndarna är bra.

Positiv supporter


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa