Långkok när hushållskassan är skral

Skribenten menar att lång- och storkok är ett bra sätt att dryga ut hushållskassan i dyrtider.

Skribenten menar att lång- och storkok är ett bra sätt att dryga ut hushållskassan i dyrtider.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-05-02 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har alltid sagt det att det spelar inte så stor roll vad man har för månadsinkomst eller vad som står i taxeringskalendern, vad som spelar roll, det är hur man lever.

När det gäller att hinna laga storkok och långkok, det är varje familjs ensak hur man lägger upp det för att hinna med. När man jobbar åt andra det är en prioriteringsfråga, om man har många intressen kanske att man mår bra av att jobba halvtid åt andra och någon ska ju uppfostra de egna barnen också. 

Om man till exempel lagar maten själv, det är riktigt mysigt att sitta vid spisen och koka risgrynsgröt en timme men man får inte glömma bort att man har en mjölkpanna på spisen, och risgrynsgröten som blir över kan man göra ris à la malta nästa dag. Någon måste ha huvudansvaret för mat hem och hushåll. Det är med stolthet som jag själv har uppfostrat mina egna barn och gett dom det tidsfördriv som dom velat ha. Ja, jag har till och med hunnit tanka bilen.

Ett annat bra sätt att dryga ut hushållskassan, det är att sy kläder till sina barn, tygstumpar som blir över kan man sy dockkläder av. När den dagen kommer och barnen är så stora att dom klarar sig själva några timmar ibland, ja, då kan man gå lite kvällskurser och skapa sig lite egen fri tid.

Många tror ju att gräset är grönare hos grannen men det är det inte, alla familjer har bekymmer, stora eller små, många eller få. Sanningen är så enkel, det är därför som den är så vacker.