Kunskapslucka hos Liberalernas utbildningsminister

Insändare 12 december 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson så skulle alla partier bara motivera sina ställningstaganden. Nu var det inte så långt före valet så några partier gjorde valtal. Liberalernas Mats Persson floppade mest. Han tappade ämnet totalt då han påstod att medelklassen hade skapat välfärden. Vad han menade med detta var svårt att förstå, men han upprepade samma sak en gång till så någon felsägning var det knappast.

Nu är Persson utbildningsminister och vet inte bättre. De flesta män och kvinnor i Sverige har bidragit till välståndet även om det varierar mycket mellan individer och grupper. Utvecklingen går allt snabbare men det förminskar inte de framsteg som gjordes för mer än 100 år sedan.

Våra naturtillgångar som jord, skog, malm och vattenkraft är grunden till välståndet, men sen är det uppfinnare, utvecklare och investerare (även staten) som har startat olika projekt. Även väldigt många utländska uppfinningar har bidragit till vårt välstånd. För att utvinna och förädla naturtillgångarna har det behövts arbetsledning och väldigt mycket kroppsarbete.

Fördelningen av välståndet har fackföreningar och S haft stor del i. Utan dessa krav hade löner och anställningsvillkor varit betydligt sämre. De partier som anser sig ha bidragit till välfärden ska väl inte nu vara med och montera ner den.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa