Som en gammal gillestuga med alldeles för mycket trä

Sara kulturhus ser ut som en gammal gillestuga, menar skribenten.
Sara kulturhus ser ut som en gammal gillestuga, menar skribenten.

Exteriört är kulturhuset och hotellet riktigt vackert, men interiört ser man inte skogen för alla träd. Alldeles för mycket trä, nästan som hur gillestugor byggdes förr med naturfärgat trä på tak, golv och väggar.

Insändare 14 september 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visst kunde man ha laserat träet i lite kulörer här och var, eller blandat lite material. Nu blir det bara för mycket, särskilt kritisk är jag till golv och trappor med någon slags stavparkett som inte alls ser kul ut.

På utställningen en trappa upp kunde man se många exempel på vackra träbyggnader där man vågat använda lite färg. Med tanke på storleken på byggnaden upplevde jag biblioteket som överraskande trångt, i alla fall tveksamt möblerat med hyllorna till synes lite planlöst utspridda. Jag efterlyser ett kafé i anslutning till biblioteket. 

Inte heller gillar jag lokalen med gradängerna som känns konstig, som ett utrymme som man inte vetat vad man ska göra av. Kommer det verkligen att användas? Ok, funktionerna är naturligtvis det viktigaste, så man får hoppas att dessa i alla fall blir bra. Förhoppningsvis blir lokalerna trivsammare när det kommer fler utsmyckningar och gröna växter, som jag förutsätter ska in i huset.

Estetiker

Ämnen du kan följa