Kulturhuset – "Kommer vi inte att kunna gå på teater?"

Onsdag den 20 oktober var jag i kulturhuset och såg Mammorna, en pjäs baserad på Alexandra Pascalidous bok med samma namn. Det var en fantastisk föreställning!

Insändare 8 november 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I det nya kulturhuset hade jag väntat mig att det skulle finnas en hörslinga. Så döm om min förvåning, när jag tryckte på hörapparatens knapp var det ingen förstärkning av ljudet. I vanliga fall kommer då ljudet in direkt i öronen, och man uppfattar allt som sägs. 

Genom ett svar på en insändare i Norran den 13 oktober i samma ärende (ingen hörslinga) har jag förstått att på kulturhuset finns numera mobila hörslingor. Varför fanns inte en sådan installerad?

Eftersom jag har nedsatt hörsel hade jag bokat plats på rad två. Men det hjälpte inte hela tiden. Första halvan av pjäsen gick nästan utan anmärkningar. Däremot andra halvan, där mammorna rörde sig på scenen och ibland vände ryggen till, var det sämre. Det var verkligen synd, eftersom det är en så bra pjäs som tar upp ett aktuellt brännbart ämne.

Hur blir det i framtiden för mig och andra med nedsatt hörsel? Kommer vi inte att kunna gå på teater och andra evenemang? Tacksam för svar.

Louise Hagström, Skellefteå

Svar direkt

I Sara kulturhus finns som hörhjälpmedel ett så kallat FM-system. Det är ett radiobaserat system som kan användas såväl i alla scener som i andra ytor där arrangemang görs. Hörhjälpssystemet bygger på att användaren vid entrén till en scen tilldelas en ljudmottagare som hängs runt halsen. 

Det är skyltat i var sal var dessa mottagare finns, om du är osäker fråga någon av våra värdar. Och, vi tackar för att ni lämnar synpunkter på hur vi kan bli bättre. Vi ska titta in på rutiner för att det ska bli enklare och tydligare för våra besökare.

Maria Ekberg Brännström, vd Sara Kulturhus


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa