Kultur även i gamla verkstäder

Korsningen Kanalgatan-Repslagagränd.

Korsningen Kanalgatan-Repslagagränd.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2022-01-13 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Väg opp a Sara ve JO Larssons verkstan!

Jag växte upp bokstavligen vägg i vägg med gamla bilverkstaden i korsningen Kanalgatan/Repslagargränd. Jag bodde i bottenvåningen på Repslagargränd 4 och upplevde idyllen innan en betong/tegelvägg täppte till vårt fönster och skafferi. Det var tider, för mina jämnåriga lekkamrater och jag hade otroligt mycket kul.

Apropå kul, så är det precis lika mycket kultur i den gamla verkstaden som det stan nu försöker klistra på ett högt nytt trähus efter samma Kanalgata – a Sara. Pojkspolinga å stintern som styra deri stasshuse nöuw, verka wili riiv allt he som int är påhitte å bygd utå dem schölwen.

Nej, Skellefteå, hör upp nu och gör det som är rätt. Spara JO Larssons och se det som två lika mycket värda alternativ och alternativ för både dom som gillar gammalt och dom som gillar nytt, a Sara kan få stå och mogna många år dessutom.

Någon illmarig arkitekt finns säkert som kan rita dom tilltänkta byggnaderna efter Kanalgatan så att den kulturosande, vackra, helt unika bilverkstaden får vila i frid och boende får sitt på samma gång. Svårare saker har fixats i Skellefteå!

 Bertil Ardefors, numera Örebro