Kriminaliteten blir bara värre ju mer krafttag som tas

Under de senaste åren har den kriminella miljön tagit mer och mer plats, vilket inte är svårt att förstå. Sen säger nya regeringen med den egentliga statsministern Jimmie Åkesson i spetsen att nu skall krafttag tas, men allt blir bara värre.

Skribenten analyserar varför kriminaliteten blir värre och vad man eventuellt kan göra åt den.

Skribenten analyserar varför kriminaliteten blir värre och vad man eventuellt kan göra åt den.

Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Insändare2023-02-13 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bevisar inte detta att vi alla måste ta gemensamma krafttag för att få bukt med den utanförskap som råder.
1. Föräldrar skall sluta skylla på samhället och i stället börja ta ansvar för vad dina barn gör. Vart dina barn är. Vilka dina barn umgås med. Skapa en bra och trygg och kärleksfull miljö hemma. Kramar, skratt, aktivt lyssnande med mera. Det är ditt ansvar att lotsa dina barn, försörja dina barn, vara en bra förebild för dina barn, skaffa inte fler barn än de du kan försörja och orka med att ge dem den uppmärksamhet som varje barn förtjänar.

2, Sluta att utpeka orten och andra områden som problemområden. Skapa ett innanförskap i stället för ett kriminellt utanförskap. Barn i dessa områden får ända sedan de tittar ut ur moderlivet höra att de är problembarn, vilket absolut inte är en bra grogrund för att från samhällets sida skapa trygghet. Vi måste skapa hopp i alla människor, vi måste motivera dem att plugga, sköta sig, skaffa jobb, egen ekonomi som de själva sliter för. Gör alla barn viktiga igen, från födseln. 

Återinför fritidsgårdar, anställ trygga vuxna som ledsagar barnen, satsa på elevhälsovården, suicidprevention, barnpsykiatrin måste få mer resurser. 

Vi tjatar om barnkonventionen men när skall barnen börja synas i det politiska arbetet igen? 3 Ta kontrollen över den kriminella värden, inte genom hårdare och längre straff vilket inte kommer att hjälpa något alls.

Arbeta för en ändring i EU kravet att utlänningar som begår brott skall kunna utvisas även om de riskerar olika påföljder i sitt hemland. Vi har inte råd med denna utveckling och då pratar jag om förlorade människoliv och inte pengar. Vi har inte råd med förlorade liv som i dag skyfflas in i knarkträsket för att vi inte kan slänga ut topparna ur Sverige på grund av EU regler.
EU får väl bygga någon förläggning där dessa får bo tills de går att skicka tillbaka.

Summa summarum måste alla vi ta tag i den negativa utvecklingen och det måste ske på alla nivåer. Sluta skylla på varandra utan sträck ut din hand och börja göra något.