Konsten med en miljömedveten matbudget

Konservering är en bortglömd konst, menar skribenten.

Konservering är en bortglömd konst, menar skribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-01-27 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alltså jag har inget emot grönsaker, men det ska vara tillsammans med kött och inget substitut som är fylld med, tja inte är det grönsaker precis, sen kan man diskutera om det är ekologiskt, då får du nog odla egna grönsaker, men konstgödsel är inte ekologiskt.

Själv kör jag med naturgödslade grönsaker, köper billigt kött, som är nedsatt i pris, som jag sen kan konservera, jo jag kör old school-konservering som är bortglömd av många. Som sjukpensionär har man fått lära sig både det ena och det andra, är självförsörjande på potatis och vitlök, har även slaktade tuppar i frysen och som gryta, man får inte vara petig i maten.

Jag behöver inte äta mer än tre gånger om dagen, genom att använda rätta proteiner och fetter, djurfetter är mycket billigare och fungerar lika bra som margarin och fröoljor, fast utan kemikalier. Har alltid havssalt hemma, då mycket grönsaker går att syra.