Konsten att ljuga sig till makten i ett val

Alla naiva som röstade blåbrunt trodde på vallöften, det blev vallögner av den så kallade nya regeringen för Sverige, som före valet lovat guld och gröna skogar enbart för att kunna ta makten, nu ser ni och vi andra vad resultatet blev – ett svek mot Sverige.

Skribenten ställer sig tveksam till finansminister Elisabeth Svantesson mattekunskaper.

Skribenten ställer sig tveksam till finansminister Elisabeth Svantesson mattekunskaper.

Foto: Christine Olsson

Insändare2022-11-15 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu säger en del, det är väl bra att de inte genomför det de sa före valet då blir väl alla rödgröna glada, men snälla nån, om det ska vara tillåtet att ljuga sig till makten med hjälp av ett rasistiskt parti så kommer politikerföraktet att öka enormt och folk slutar gå till valurnorna eftersom man aldrig vet vad slutresultatet blir oavsett vem som vinner valet?

Man har på blåbruna sidan kallat alla ökade priser för ”Magdapriser” före valet men nu är dessa helt plötsligt påverkade av världsläget och detta påtalade Magdalena Andersson under hela valrörelsen, ändå fortsatte lögnerna och påhoppen utan nån sorts insikt om sanningen.

Nu har man också släppt en så kallad budget för Sverige som dödar klimatet, skiter i välfärden, trampar på pensionärerna, delar ut elpengar till dom som redan har fulla konton, spottar på invandrare, tittar bort och fnyser när man ser fattiga och frågar sig; behöver vi alls Norrland och landsbygden för de är väl särintressen?

Man lovar 10 kronor i sänkning av bränslepriser men det blev 14 öre vid pump, man undrar om finansminister Elisabeth Svantesson alls gick på mattelektionerna när det begav sig? Vad måtte hända härnäst, kanske man ”prioriterar” en egen löneökning med 50 procent?

Då kanske det vore bättre att betala ut stöd till alla med långa avstånd och dålig/ingen kollektivtrafik, alltså till bränsleområde 1 och 2 = Norrland. Detta ska då göras först och främst retroaktivt från oktober 2021 till oktober 2022 med ca. 10:-/litern. Lycka till!