Kommunstyrelsen måste fördöma Israel

Skribenterna uppmanar kommunstyrelsen i Skellefteå att göra gemensam sak med organisationer som fördömer Israels attacker på Gaza.
Skribenterna uppmanar kommunstyrelsen i Skellefteå att göra gemensam sak med organisationer som fördömer Israels attacker på Gaza.

Insändare 1 februari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Vi fördömer Hamas attack mot Israel.” Så löd ingressen på ett uttalande från kommunstyrelsen i Skellefteå den 27 oktober. Redan då ett alltför ensidigt fördömande. I dag borde man skyndsamt rätta till misstaget för att inte svika alla barn, kvinnor, gamla och sjuka i Gaza som lever i skräck och fasa för den terror som de utsätts för av den israeliska krigsmakten.

Ansvariga för världens största humanitära organisationer konstaterar att de aldrig tidigare sett ett mänskligt lidande som i dagens Gaza. I dag har fler än 25 000 människor dödats i Gaza, varav mer än hälften är barn och kvinnor. Fler än 60 000 palestinier har dessutom skadats.

I Israels terrorkrig mot Gaza har fler barn dödats än i världens alla krig under hela förra året. Gazas palestinier är på flykt i hunger och törst då deras hem sjukhus, skolor har jämnats med marker.

Rädda Barnen, Oxfam, Norska flyktingrådet och flera andra humanistiska organisationer har konstaterat att inget kan göras åt det enorma lidande utan en omedelbar och fullständig vapenvila.

Vi uppmanar kommunstyrelsen att ansluta sig till fördömande av Israels militära terror mot palestinier i Gaza och Västbanken, så som FN och en mängd andra organisationer redan gjort. Kommunstyrelsens politiker ska väl ändå inte göra skillnad på folk och folk.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa