Kommunen bygger bort chansen till spontanidrott

Jag är otroligt besviken på att Skellefteå kommun med alla medel verkar vilja bygga bort möjligheterna till spontanidrott på Norrböle.

Skribenten menar att chanserna till spontanidrott blir allt mindre, exempelvis på Vitberget.

Skribenten menar att chanserna till spontanidrott blir allt mindre, exempelvis på Vitberget.

Foto: Foto: Susanne Lindberg

Insändare2022-10-14 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Först ger man bort hela Vitberget till de som har råd med en dyr cykel och i princip uppmuntrar dem att köra sönder alla promenad- och löpslingor. Sen bygger man bort grusplanen vid Norrhammarskolan. Och nu ska Norrvalla tydligen byggas bort med en fotbollshall. Samma Norrvalla som enligt kommunens företrädare sa skulle ersätta grusplanen vid Norrböle för uteidrott.

Samtidigt påstår andra kommunföreträdare (fritidskontoret i det här fallet) att fotbollshallen inte påverkar spontanidrotten, för Norrvalla är en bokningsbar arena och används inte för spontanidrott. Samma fritidskontor som spolar upp en uppskattad isbana för spontant skridskoåkande på löpbanan under vintern. Fritidskontoret verkar också helt ha missat att Norrvalla idag faktiskt går att använda och används för spontant idrottande eftersom anläggningen till sin natur fungerar mycket bra för det mellan de bokade träningstillfällena. Eller så har de upptäckt det och vill motverka det med en anläggning som till sin natur är omöjlig att använda för spontanidrott.

Det är minst sagt snurrigt, och det som sägs ena året är inte aktuellt det andra året. Nej, skärpning Skellefteå kommun. Det finns andra lägen.

Förälder på Norrböle