Kommer det att finnas några gröna ytor kvar?

Stadsparken är en grönyta som fortfarande finns kvar i centrala Skellefteå. Insändarskribenten oroar sig dock för att de blir färre och färre.

Stadsparken är en grönyta som fortfarande finns kvar i centrala Skellefteå. Insändarskribenten oroar sig dock för att de blir färre och färre.

Foto: Carina Kvist/frilans

Insändare2022-03-17 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att Skellefteå växer som stad är väl allmänt känt och uppenbart. Batterifabrik och annan industriverksamhet behöver arbetskraft. Den framtida Norrbotniabanan kommer att underlätta resande och transporter.

Allt detta gör att det kommer att behövas bostäder, det förstår jag. Men jag blir orolig och beklämd när jag ser hur den ena öppna ytan efter den andra bebyggs. En stadskärna är som hjärtat i en stad. Där ska det vara trivsamt att vara. Att förtäta centrum och bygga på höjden ger stadskärnan ett ogästvänligt intryck. 

Om man jämför med Umeå centrum, som har planteringar och bänkar längs hela Rådhusesplanaden, stort torg och gågata, Rådhusparken, Renmarkstorget och flera andra öppna ytor i centrum, så har Skellefteå snart inte mycket kvar. 

Kulturhuset är tänkt att vara en mötesplats och locka folk till Skellefteå. Jag tror att trevliga omgivningar är ett stort plus också. Skulle vilja ha en artikel i tidningen som beskriver och fokuserar på att visa oss läsare var öppna platser och gröna ytor kommer att finnas i vårt framtida Skellefteå.

Anne-Marie