Kom igen – även jag kan behöva en korv mitt i natten

Insändare 15 oktober 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skärpning, nu är jag trött på att vänta på att de självkörande bilarna ska komma. Jag tycker att det har pratats länge nog, nu vill jag åtminstone veta hur det konkret kommer att fungera. Det är alldeles för mycket prat. 

Tänk på att jag som synskadad väntar otåligt på att själv få åka ut med en bil. Ni som har något emot självkörande bilar skäms på er. Tänk på att vi som synskadade vill åka ut precis som ni som har fina bilar. Och ni som säger att det är för mycket elektronik i dagens bilar skäms på er också. Det krävs ju mycket elektronik om en bil ska vara självkörande. 

Och så får det inte bara vara en bil med pekskärm som endast fungerar för seende. Bilarna måste antingen vara röststyrda eller att man styr dem ifrån sin mobil. Jag skulle vilja veta hur Volvo hittills har löst självkörningen i sina bilar. Och de här självkörande bussarna i Varuträsk, vart tog de vägen? 

Kom loss nu och skaffa fram de självkörande bilarna snarast möjligt. Okej, de måste vara säkra – men någon måtta får det vara. Man kan inte sitta och bara fantisera och prata, man måste komma till skott också. 

Även jag kan vilja komma ut och köpa en varmkorv mitt i natten.

Vill börja åka bil

Ämnen du kan följa