Kan man verkligen bota ålderdom?

Skribenten undrar varför inte fler är intresserade av arbetet med att bota ålderdom.
Skribenten undrar varför inte fler är intresserade av arbetet med att bota ålderdom.

Biologisk ålder och kronologisk ålder är helt olika saker, Din kropp kan vara äldre eller yngre än vad den faktiskt är.

Insändare 19 april 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Allting handlar om den mängd skada och den förmåga din kropp har att reparera skadan som har skett. Det finns tusentals forskare, ingenjörer och hobbyister som arbetar med att bota ålderdom. Det finns också fullt med intresseorganisationer, men det finns en sak de alla har gemensamt och det är att de saknar stöd från den allmänna befolkningen. 

Man kan ju tro att det ska vara lätt att sälja ett längre liv, men tyvärr finns det en brist på engagemang och intresse. Att politiskt påverka den svenska vården är praktiskt talat omöjligt då den styrs med en järnnäve av politiker och läkare som ryser av fasa när de hör saker som att det går att förhindra sjukdomar innan de redan har uppstått. 

Men varför är de emot den typen av utveckling? Varför tar inte politikerna ett grepp om saken? Om allmänheten var mer involverad och mer engagerad, då hade Skellefteå kunnat bli en plats där biotechbolag och forskningscentrum hade växt fram och genererat en stor potentiell avkastning i form av längre och hälsosammare liv. Den teknologin som finns idag är enorm och vi är otroligt nära den sista byggstenen. 

Vad är det då jag vill med det här inlägget? Vem som helst kan lära sig om biologi, hälsa och genetik. Du också.

Rasmus


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa