Kan man få önska sig ett nytt politiskt parti i jul?

I juletider får man önska sig saker, i skribentens fall ett nytt politiskt parti.

I juletider får man önska sig saker, i skribentens fall ett nytt politiskt parti.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2022-12-02 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snälla tomten, hjälp mig och Sverige i vårt politiska kaos. Politikerna skickar vapen till pågående krig, och vår neutralitet går förlorad med Nato. Lagar införs som inskränker tryck- och yttrandefriheten. Polisen står handfallna inför kriminaliteten. Fattiga människor blir offer för huvudlös finanspolitik, och snart är behovet av psykologer större än lärare. 

Du skulle kunna få en hel bok full med politikernas okloka agerande, men nu i juletider vill jag inte tynga dig mer än nödvändigt. Jag önskar mig bara ett nytt politiskt parti som verkligen förstår vårt politiska kaos och hur vi kan utveckla visheten i hela befolkningen. 

Jag vill inte ha en hemstickad tröja, en ny parfym, en fotmassageapparat eller en rökfri kolgrill. Jag vill ha fred, hälsa, biodiversitet, jämlikhet, giftfri mat, äkta demokrati, stressfritt arbete och ett trevligt socialt liv. 

Snälla tomten, ordna så att de klokaste medborgarna i Sverige startar ett nytt politiskt parti, som förstår att vi först måste utveckla vårt inre, innan det kan ske positiva yttre förändringar? Snälla tomten, sprid ett valglitter över hela Sverige lagom till valet 2026 så att majoriteten av befolkningen väljer detta kloka parti? 

Och en sista önskan, sprid gärna ett insiktsglitter över riksdagshuset så att politiker vaknar upp ur sin omdömeslösa tillvaro. Förlåt tomten för mina vidlyftiga önskningar, men jag har ingen annan att vända mig till och julen är ju trots allt hoppfullhetens högtid.