Kan kyrkan lysa upp höstens musikaliska mörker?

Insändare 1 september 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fru Corona har sannerligen lagt krokben för musiklivet i Skellefteå det senaste halvåret. Ingen stadsfest, ingen musik på älven, ingen Trästockfestival med mera. 

Kyrkans insatser, Musik i sommarkväll, har dock varit ljuspunkter i det musikaliska mörkret. Vi minns med välbehag starten, den traditionella kammarmusikkonserten med bland andra Skelleftefödda bröderna Öberg. Den var storartad. Finalen ägde rum i Morö Backe kyrka och bestod i en förtjusande hyllningskonsert till nyligen bortgångna Marie Fredriksson, framförd av Skelleftefödde Erik Holmbom och hans partner Julia Grannas.

Men nu har vi snart höst. Vad har vi att se fram emot? Vågar vi hoppas på att den uppskattade lunchmusiken i våra kyrkor återupptas? Om serveringen av lunchmacka utgör ett hinder så kan man väl utesluta den. Kaffe eller vatten kan ju serveras.

Musikälskare

Svar direkt

Ja – vi kommer att snart att erbjuda lunchkonserter igen! 

De kommer naturligtvis att genomföras på sådant sätt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer att påminna om att hålla avstånd, ha god handhygien och stanna hemma vid minsta symtom. För den som inte kan eller bör vistas bland människor, hoppas vi även fortsättningsvis, kunna erbjuda en del musik och andakter via vår webb. 

Med det sagt, ser vi fram emot att få bjuda in till orgeltoner, en kopp kaffe och kanske till och med en smörgås, samt en stunds rekreation mitt i vardagen. Det har vi längtat efter!

Ulrika Markgren, kyrkoherde

Ämnen du kan följa