Kan inte Skellefteå ha en bokbuss?

Signaturen Bokmalen önskar en bokbuss för Skellefteås ytterområden och får svar direkt. Bilden föreställer Piteås bokbuss.

Signaturen Bokmalen önskar en bokbuss för Skellefteås ytterområden och får svar direkt. Bilden föreställer Piteås bokbuss.

Foto: Ylva Forslund

Insändare2022-08-31 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Besökte bokcykeln, som fanns på Anderstorps lekplats en dag per vecka under juli månad. Där kunde både barn och vuxna låna böcker. Jättefint initiativ av biblioteket. Men nu är det roliga slut.

Kunde man inte ha en bokbuss, som besöker stans ytterområden, nu när alla småbibliotek är borta. Det finns många som har svårt att ta sig till Sara. Vad sägs?

Bokmalen

Svar direkt

Vad trevligt att du upptäckt och uppskattar bibliotekscykeln. Idag har vi också Barnens bokbuss. Den besöker i första hand förskolor och grundskolor, men kan också medverka vid andra arrangemang i kommunen. Eftersom vi vill finnas där våra användare finns är cykeln och bussen värdefulla inslag i vår verksamhet och viktiga komplement till kommunens tio folkbiblioteksenheter.

I skrivande stund håller avdelningen på att ta fram kravspecifikationer inför införskaffandet av en ny kultur- och biblioteksbuss. Ambitionen är att bredda funktion och målgruppsinriktning och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan den rullar på våra vägar.

Mikke Ejrevi, avdelningschef kultur och bibliotek