Juletider: Nu kommer den nya tiden

Tomten tar hjälp av den nya tekniken.
Tomten tar hjälp av den nya tekniken.

Insändare 23 december 2020 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Barnens jullängtan – svårt att sätta i ord / de längtar på paket som kommer från Postnord / och föräldrarna försöker alltid att förklara / att även tomten använder sig av det digitala.

Jag förstår ej – tänker tomten – i mitt tycke / folk säger att renarna ”gasar” för mycket / så i år blir det den första julaftonskväll / som tomten kör kälke av nån elbilsmodell.

Tomten besöker sin verkstad i all hast / och säger inte för mycket grejer utav plast / det bästa tycker tomtemor det kan vara / Jjulklappar som är helt förnyelsebara.

Dan före dan tomtemor till tomten vinka / nu lunch utan köttbullar, korv och skinka / tomten tänkte ”nej” och han ögonen slöt / som tur fanns i alla fall riktig tomtegröt.

Tomten den 23:e la sig tidigt på kvällen / för dan därpå skulle han på många ställen / nissarna jobbade på natten som flitiga bin / men höll avstånd i verkstan på grund av pandemin.

Så tomten ner i kälken med sin stora kropp / men så efter sex mil så säger kälken stopp / det måste ladda batteriet för kvällen är kall / men sen blir det en riktig julafton i allafall.

God jul!

Sören Bölebo

Ämnen du kan följa