Journalisten löste Palmemordet – inte polisen

Det var journalisten Thomas Pettersson som löste Palmemordet, menar skribenten.

Det var journalisten Thomas Pettersson som löste Palmemordet, menar skribenten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2020-09-12 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Journalisten Thomas Pettersson lyckades lösa Palmemordet vilket hundratals poliser inte klarade av. Tänk om en av dessa poliser hade kollat upp intervjun med Mårten Palme som gjorden bara någon dag efter mordet. 

Där sa Mårten Palme att en man med stålbågade glasögon och keps stod och tittade på Olof Palme utanför Grandbiografen. Denne man följde efter när de gick. Detta stämmer in på Skandiamannen och hade polisen kolla upp dessa uppgifter då hade de kunnat lösa mordet inom en vecka.

Thomas Pettersson har kollat upp vittnesmål mycket noggrant, vilket inte poliserna lyckats göra. Skandiamannen var med i en skytteklubb och hade vana med vapen. Vittnen vid mordet har sett en man med keps. Ett av vittnena såg när mördaren sprang förbi på Tunne!gatan och noterade att han hade keps.

Skandiamannen kom med lögner hela tiden om vad han hade gjorde vid mordtillfället. Åklagare Krister Petersson har i stort sett kopierat vad Thomas Pettersson redan hade lyckats få fram, men det erkänner han inte. De flesta trodde inte att lösningen var så nära.

Vän av ordning