Jävsskandalen – vilket magplask

Jävsskandalen var ett rejält bakslag för kommunen, menar skribenten.

Jävsskandalen var ett rejält bakslag för kommunen, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-01-08 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har vi fått bevis på att makt korrumperar, efter avslöjandet att höga chefer i Skellefteå kommun ägnat sig åt jäv. Med hög befattning och hög lön borde man veta vad det begreppet innebär och absolut inte medverka till detta. Det verkar som att man tänker att om detta inte upptäcks så är det okej. Önskar att jag inte blivit upprörd, men det blev jag. Ett friskhetstecken! 

Nu ska en del av våra skattepengar gå till 16 månadslöner, utan att något arbete blir utfört. I Skellefteå har man länge strävat efter tillväxt, inflyttning, nyetableringar av företag samt mera skatteintäkter och framtidstro. Nu är man på god väg, men så blir det ett magplask. Skellefteå omskrivs också som en kommun som köper ut personal som inte är önskvärda.

Det mycket positiva för kommunen är att Northvolt etablerar sig här och att bygget av Sara kulturhus pågår. Kulturnämnden kommer att behöva utökad budget och ledamöter som kan något om kulturfrågor. En extern rekrytering av ny kulturchef borde förberedas nu när det är mindre än ett år kvar till invigningen av Sara kulturhus. En kulturchef som har goda kunskaper, utbildning inom kulturområdet och ett genuint kulturintresse. 

Kom igen Skellefteå – politiker och tjänstemän – upp till bevis. Ge idéerna plats, för det ska man göra i den här Schtaan.

Pelle S