Man försöker skylla fiaskot på enskilda tjänstepersoner

Ledningen bär ansvaret för jävsproblematiken i Skellefteå kommun, menar skribenten.
Ledningen bär ansvaret för jävsproblematiken i Skellefteå kommun, menar skribenten.

Insändare 10 december 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det måste bli rättning i ledet, sägs det från ledande håll. Jo, det är vi många som tycker. Kommunledningen har i mångt och mycket bidragit till den maktfullkomlighet som nu uppdagats. Att det kommit till allmänhetens kännedom – ja, det får vi tacka Norran för. 

Vi är nog många som tror att det som nu uppdagats är sedan länge känt av många i kommunen. Men de ansvariga säger; hoppsan, det visste vi inget om. Kommunledningen har verkligen bäddat för sig, en attityd som sedan länge infunnit sig i ledningen för kommunen. Vi gör som vi vill. Vi har makten. 

En konkret fråga som man gjorde så i är brofrågan. Folket sa nej, men ledningen sa ja. Det var och är i stort sett ett vansinnigt beslut. Och hela organisationen har mer eller mindre tagit för sig av denna jargong. Nu försöker man skylla fiaskot på enskilda tjänstefolk. Det är dags för dem som har makten att krypa till korset. Hur kunde ni hamna så snett i era resonemang? Den enda tröst som ni kan stödja er på är att det finns fler i världen som gjort fel.

Beträffande broar så behöver vi givetvis bygga flera broar, både nu och i framtiden. Men stoppa centrumbron omgående. Nu tycks det också finnas öppningar för att snabbare kunna bygga Nya E4-bron. Där kan vi låna ut pengarna.

Besviken Skelleftebo med rätta

Ämnen du kan följa