Jag saknar en borgmästare i stan som kan huta åt oss

Skräp i Skellefteå. Signatuen Städtanten tycker att vi alla kan hjälpas åt för att hålla stadsbilden ren.

Skräp i Skellefteå. Signatuen Städtanten tycker att vi alla kan hjälpas åt för att hålla stadsbilden ren.

Foto: Läsarbild

Insändare2022-07-19 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående soporna på gatan/vägen. Jo, för sådär 60–70 år sen var skogen den allmänna platsen för skräpet, dit körde man allt, bilar, cyklar och allt annat som inte var användbart. Nu har vi fått en fantastisk ordning på sophanteringen. Men jag tycker att sopkärlen ska ställas ut på angivna dagar. Dom ska inte stå ute och förfula miljön veckan runt, året runt – ja, så tycker jag.

Vad kan vi alla hjälpa till med i samhället? Jo, det lilla vi kan. Som president John F Kennedy sa: Fråga inte efter vad samhället kan göra för dig, ställ istället frågan till dig själv; vad kan jag göra för samhället?

Ja, var och en kan plocka tre skräp om dagen. Det finns ingen, påstår jag, som inte skräpar ned, kanske inte medvetet, men jag tror att alla någon gång sett något man haft med sig bara blåsa iväg.

Sopkärlen som ska ställas ut på angivna dagar, fungerar bra, nästan helt och hållet på landsbygden, men inne i stan har det blivit en större ovana med att sopkärlen placeras på gatan och misspryder den fina gatubild som de flesta av oss vill hålla så prydlig som det bara går.

Jag saknar en borgmästare, en äldre erfaren partilös person, som kan se helhetsbilden på kommunen och som kan huta åt oss medborgare på ett humoristiskt sätt.

Städtanten