Integrationspolitik á la Tidöandan

Skribenten analyserar mandatperiodens första riksdagsdebatt.
Skribenten analyserar mandatperiodens första riksdagsdebatt.

Insändare 1 november 2022 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den nya mandatperiodens första direktsända riksdagsdebatt. Ämnet är "migration/integration". En folkvald representant från SD talar om hur de fyras gäng tänker lösa problemet med "illegala" invandrare. Ni vet; de som flydde hals över huvud från krigshärdar, i hopp om att skapa en bättre framtid för sina barn (likt Kristina och Karl-Oskar), men enligt några byråkrater från Migrationsverket, hade ändå inte så djävligt såsom de gnällde om.

Vår nya regering är fast besluten om att kasta ut dem snarast möjligt. Man ska tydligen svälta ut dem ur riket. Ingen mat, inget tak över huvudet, ingen skola, inte ett enda rött öre, ingen akut sjuk- eller tandvård. "Men barnen då?", frågar någon. Flera av dem har ju små barn. Jo, de ska visst tvångsomhändertas omedelbart! Det är tydligen detta man menar med "svenska värderingar". Det finns väl folk i Sápmi som fortfarande är vid liv och minns våra gamla storsvenska värderingar. Så det är bara att damma av dem.

Det märkvärdiga är att SD skickar en man till talarstolen; en så kallad "nysvensk" (både namn och brytning tyder på att han är före detta iranier); alltså en som aldrig kan bli en riktig svensk, enligt partiets högsta ideologer. Han står där och berättar om hur svenska folket vill ha det. Det är väl det som kallas "integration a la Tidöandan", eller? Hoppas han fick bra betalt för sitt ärofyllda uppdrag. Och så sitter så kallade "krist"-demokrater och liberaler och myser. Bra gjort!

Nya tider


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa