Ingen vill duscha i ett ofräscht omklädningsrum

Signaturen MH undrar varför omklädningsrummen i Bureå är så ofräscha och får svar direkt.

Signaturen MH undrar varför omklädningsrummen i Bureå är så ofräscha och får svar direkt.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-10-27 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en tjej på tolv år som går på Bureskolan, i vårt omklädningsrum har vi ett problem med att många tycker de är äckliga, smutsiga och ofräscha helt enkelt.

För det första har detta problemet ökat nu när vi har insett hur dåligt det är i våra omklädningsrum och hur osanitära de är. När det ligger smuts, utsmetad gegga på marken, mögel under bänkarna, kryp, silverfiskar och spindlar som springer omkring på marken blir inte folk sugna på varken duscha, byta om eller vara där. Skulle ni vilja vara där några gånger per vecka båda på träningar och med skolan? Nej! Dessutom påverkar det inte bara de elever som har idrott där utan också folk som hyr idrottsanläggningar. Ingen vill ha ett äckligt omklädningsrum.

För det andra så tycker jag att kommunen borde vara och kolla mer på alla sina anläggningar för att se om de är bra eller om de behöver städas. Enligt skolans städpersonal städas omklädningsrummen varje morgon måndag–fredag, men enligt mig blir det knappt någon skillnad. Enligt min kompis har omklädningsrummen sanerats en gång innan för att få bort mögel och kryp men allt är tillbaka. Jag tror att detta hade löst sig snabbt om kommunen tog mer ansvar för att kolla på idrottshallar och saker de faktiskt har ansvar över.

För det tredje så slutar folk att duscha på grund av geggan på marken, smutsen på golvet och allt ofräscht inne vid omklädningsrummen, det kan störa väldigt mycket också om man nyss haft idrott och någon inte har duschat så att det luktar svett inne i klassrummet hela dagen.

Det här är ett problem som jag tycker kommunen kan komma till Bureå sporthall för att kolla på och faktiskt göra nånting åt så att fler vill gå till hallen med ett fräscht omklädningsrum och rena golv. Bara en liten småsak kommunen gör kan ändra hela intrycket hos många.

Vi vill ha ändring på detta så snart som möjligt.

MH

Svar direkt

Som du skriver så städas omklädningsrummen dagligen under veckodagarna. Under vissa tider på året så följer det med mycket smuts utifrån och då blir det viktigt att vi alla hjälps åt. Genom att skrapa av skor och sopa av oss så mycket som möjligt utomhus får de som kommer efter en renare lokal att använda.

Meddela din lärare om du upptäcker silverfiskar eller något annat som inte är som det ska. Läraren anmäler då detta till kommunens fastighetsavdelning som åtgärdar felet.

Ralf Isaksson, sektionschef drift och städ, fastighetsavdelningen