Ingen har slagits så hårt för Norrland

Skribenten menar att Helena Lindahl gör ett bra jobb för norra Västerbotten och övriga Norrland.

Skribenten menar att Helena Lindahl gör ett bra jobb för norra Västerbotten och övriga Norrland.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Insändare2022-09-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Signaturen ”Rösta för bygd och barnbarn” efterlyser i Norran den 30/8 var Helena Lindahl (C) finns när det gäller att stå upp för norra länsdelen och Norrland.

Hallå, hallå!

Ingen av länets nio ledamöter har i Riksdagen under så många år slagits så hårt för att lyfta fram Norrland och inte minst landsbygdens rätt till rättvisa villkor som just Helena Lindahl. Oftast har hon fått kämpa i motvind mot den socialdemokratiska regeringen och delar av oppositionen. Samtidigt som de fyra S-ledamöterna från Västerbotten hukat sig i bänkarna.

Tvärtemot vad signaturen skriver har Helena Lindahl envetet kämpat för stödet till jordbruket, kravet på att återföra resurser från vind- och vattenkraften till lokalsamhället, stöd till de små bensinmackarna så att de kan överleva och fortsätta leverera, rätt till poliser och trygghet också för människor som bor utanför de stora städerna, rättvisa till företagare som drabbats av myndigheters klåfingrighet, bättre bredband i hela länet, skydd till privatskogsbruket och byggande av Norrbotniabanan.

Helena Lindahl har min sympati och respekt. Hon har jagat socialdemokratiska ministrar med blåslampa för förbättringar i alla dessa frågor. Det, om något, är att arbeta för bygd och barnbarn.

Kurt-Lennart Eriksson