Hur ska vi sommarjobbare ta oss till och från Norsjö?

Skribenten undrar varför det är så svårt att åka buss till och från Norsjö på sommaren och får svar direkt.

Skribenten undrar varför det är så svårt att åka buss till och från Norsjö på sommaren och får svar direkt.

Foto: Lennart Enkvist

Insändare2022-05-30 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur ska vi som jobbar på sommaren och åker buss ta oss in till Norsjö, när det inte går någon buss i och med att de slutar gå då skollovet börjar? Sedan går det inte någon hem till Bastuträsk förrän klockan 16.00 från Norsjö. Jättekul att få vänta i fyra timmar innan man kommer hem.

Åk mer buss tjatas det om, men när det inga bussar går är det svårt. Men dyra biljetter och månadskort ska man betala. Även på sommaren jobbar många och åker buss. Här ni tänkt på oss? Nä, det har ni inte gjort, det är tydligt.

Jobbar i sommar och måste åka buss

Svar direkt

Tack för dina synpunkter. Det går bussar under sommaren mellan Norsjö och Bastuträsk. På morgonen finns det två turer med ankomst till Norsjö kl 06:37 och 09:12. Retur från Norsjö till Bastuträsk finns kl. 16:05.

De turer som är direkt kopplade till skolans ramtider upphör i samband med skolavslutningen. Anledningen till att de bussar som är kopplade till skolans ramtider enbart går under skoltid är för att övriga resenärer är få under den perioden. Norsjö kommuns medel är begränsade och prioriteringar måste göras. Att prioritera fler bussar skulle innebära nedskärningar av service inom många andra områden och är därför inte aktuellt.

När det gäller prissättningen är det inget som Norsjö kommun kan styra över, utan det är gemensam prissättning över hela Västerbotten.

Emma Lindfors, handläggare för kollektivtrafik, Norsjö kommun