Hur ska man kunna parkera i byggstöket?

Skribenten funderar kring parkeringssituationen på Campus och får svar direkt.

Skribenten funderar kring parkeringssituationen på Campus och får svar direkt.

Foto: Wilhelm Sandelin Anton

Insändare2024-03-30 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läser på Campus Skellefteå sedan i höstas. Fram till för någon vecka sedan kunde man parkera bilen snett ovanför biblioteket. Behändigt med nära till ingången.

Men på parkeringen bredvid biblioteket var det fullt med snö och sedan skulle de börja bygga där. När jag skulle parkera, körde jag glad i hågen in på Forskargatan, men hann bara till att den korsar Bockholmsvägen. Där var det uppställt en skylt, som visade att man inte kunde köra längre – det var en byggarbetsplats. 

Det blev till att vända om, parkeringarna som Campus har på Bockholmsvägen var delvis fulla och oskottade så jag körde in på området istället. Det fanns inte en enda ledig parkering så jag tog en chansning och körde ner i parkeringshuset under campus. 

Där insåg jag att, detta kommer inte att bli en lätt parkering. Delvis att många av platserna var upptagna med byggmaterial, sedan att många av platserna var hyrda av utomstående. Men sedan var det väldigt trångt. Jag kunde tacka min lyckliga stjärna att vi har en mellanstor bi. Stackarna som har en Volvo XC90, de hade nog redan fastnat i garageportarna.

Min fundering är hur tänker kommunen om detta? Var ska man parkera?

Bilburen campusstudent

Svar direkt

Hela Skellefteå upplever en snabb utveckling just nu, och det gäller även Campus. Tyvärr kan det innebära att tillvaron periodvis blir lite obekväm. I och med att det pågår byggnationer på campus så har vissa av parkeringarna på området stängts av under byggtiden. Hur stort område som behöver tas i anspråk kan komma att variera något under byggtiden. 

Parkeringssituationen är numera mer ansträngd än tidigare, och det kan förekomma att hela området är fullbelagt. I vanliga fall brukar dock lediga platser finnas på tomterna Trillan och Meden, som ligger i anslutning till Forskargatan och Skråmträskvägen. Ibland är det oskottat då det är svårt att skotta parkeringarna med en traktor om det är bilar som står på närliggande parkeringsplatser.

Även i parkeringshuset brukar det i normalfallet finnas lediga platser. Som du är inne på så kan parkeringshuset upplevas lite trångt om man kör en större bil, vilket är ganska vanligt i mindre parkeringsanläggningar i källarplan.

Skulle det saknas lediga parkeringsplatser på området så finns det på södra sidan av älven parkering på ett flertal ställen. Till exempel på Södertorg, Krukmakargatan och vid Anderstorpskolan. På norra sidan av älven finns parkeringshusen Brinken, CK-parkeringen och Renen, där alla nämnda parkeringar befinner sig inom 5-10 minuter promenad från Campusområdet. 

Ronny Söderberg, verksamhetschef gator och parker