Hur mycket är barnens liv värda?

Snökaoset i Skellefteå den 8 april. Skribenten är kritisk till att skolbussar gav sig ut i stormen med barn ombord.
Snökaoset i Skellefteå den 8 april. Skribenten är kritisk till att skolbussar gav sig ut i stormen med barn ombord.

Under förra veckans oväder ställdes busstrafiken in, men skolbussarna var tvungna att ge sig ut i snöyran.

Insändare 13 april 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som alla märkte så kom det en massa snö i fredags (den 8/4). Befolkningen uppmanades att stanna hemma  på grund av den rådande situationen, bussarna ställdes in då det var för farligt att framföra fordonen på säkert sätt. Jättebra, det skulle ha gjorts tidigare.

Men våra barn då som var på skolan? Vissa skolar skickade hem eleverna tidigare så att de skulle kunna ta sig hem innan ovädret nådde sin fulla kraft – bra.  Men de stackars barn, vars lärare ej skickade hem dem, deras hemresa skulle göras trots att all busstrafik var inställd på grund av säkerheten, gäller den bara för vuxna? Är inte barnens liv något värt? 

Tydligen inte, skolbuss skulle köra, fast vägarna ej var plogade eller körbara. Säkerheten, var försvann den då? Men det var ju bara barn som skulle hem.

I ett uttalande från Skellefteå buss sägs att en plogbil ska köra strax före bussen så går det att köra hem barnen. Tror de att den möjlighet finns? Alla plogfordon hade fullt upp att få någorlunda körbara vägar. Skulle de avbryta sina jobb och köra framför alla skolbussar i kommunen? Det är många bussar som kör hem barnen från alla skolar och olika destinationer.

Förvånad pappa


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa