Hur lång tid kan det ta i Arvidsjaur?

Skribenten funderar över Arvidsjaurs kommuns hantering av grävjobb.

Skribenten funderar över Arvidsjaurs kommuns hantering av grävjobb.

Foto: Johanna Sandgren

Insändare2022-09-22 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man blir både förvånad och lätt förskräckt hur lång tid en rimligen enkel nedgrävning av lite rör kan ta. Nu har det tagit flera år att göra det tekniska jobbet med att lägga ned rör efter Villavägen/Prostgatan i centrala Arvidsjaur. En sträcka på några hundra meter och som har blivit en riktig långkörare. 

Visst kan man fundera på hur tjänstemännen på tekniska kontoret/värmebolaget sköter sina satsningar. Men det stora haveriet är att de S-politiker som styr verksamheten inte verkar vilja ta någon uppföljningsansvar av de projekt som pågår. Om det är så att ett projekt havererat på detta sätt borde man följa upp varför man har havererat i genomförandet. Och är det så att pengarna tog slut eller annat, så kan man politiskt besluta om att tillföra mer pengar och resurser. 

Men det enda vi medborgare i Arvidsjaur har under så lång tid fått uppleva är en skitdålig grusstig, Men nu i valtider kanske de ledande partierna kanske lite grann skäms över hanteringen av detta grävjobb. Så nu äntligen börjar ”liket röra på sig”. Fast många innevånare i Arvidsjaur har nog redan tappat förtroendet om hur man sköter sina åtaganden.

Grus i dojan

Fotnot: Arvidsjaurs kommun har avböjt att besvara insändaren