Hur kan du göra så här, Vladimir Putin?

Protesterna mot Rysslands president Vladimit Putin har varit massiva världen över.

Protesterna mot Rysslands president Vladimit Putin har varit massiva världen över.

Foto: Thanassis Stavrakis

Insändare2022-03-04 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan man bli så fruktansvärt maktgalen, att man är beredd att skjuta ihjäl de människor som önskar bestämma över sin egen tillvaro? Du startar ju en situation som liknar den vi upplevt under andra världskriget. Du tycks mena att Ukrainas folk ska skjutas om dom vill gå till höger, vänster eller rakt fram i sitt eget land? Rena Hitlermetoden. Menar du verkligen att Ukraina ska backa bara för att du är så rädd om din egen makt? Vad är du rädd för? Har du hört de skräckslagna barnen vråla i förtvivlan när du fällt dina bomber över dem?

Tänker du aldrig på hur du sprider skräck och lidande hos folk? Tror du verkligen att du får någon enda människas förtroende när du sitter i ditt palats i Kreml och beordrar dina soldater att bomba sönder ett land som vill välja sin egen väg i livet? Tänk om någon skulle beordra dej att inte träna judo, som du ju gör ibland, annars blir du skjuten.

Nästan hela världen tar mycket kraftigt avstånd från dina hemskheter, till och med Kina har uttryckt tveksamheter till ditt omänskliga beteende, dom som ju anses som din bundsförvant i politiska frågor. Hur tror du att folk i din omvärld ska ha något förtroende för dej när du bär dig åt så här vansinnigt? Sätter folk i fängelse om dom vågar ifrågasätta minsta lilla sak. När du inför stopp för all nyhetsrapportering och bara tillåter dina egna närmast sjuka åsikter?

Tack Skellefteå kommun för att ni beslutat hissa Ukrainas flagga fredagen den 25/2 på stadshuset och att ni gör det både från moderater och socialdemokrater.

Nyss har vi haft den besvärliga pandemin och har nu fått en ännu värre plåga i världen på grund av Putin. Borde han inte vaccineras mot sitt diktatoriska beteenden?

Ove Vikdahl