Hugg och slag gäller för högerpartierna

Insändare 9 september 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Valet står för dörren och mycket av valrörelsen handlar om gängkriminaliteten i de så kallade utsatta områdena. För moderater och andra högerpartier är hugg och slag den enda lösningen. Orsakerna till våldet, nämligen narkotika och fattigdom, och åtgärder mot desamma, hör man nästan aldrig tal om.

Det beror naturligtvis på att man med förebyggande åtgärder nästan helt skulle rasera sina valplattformar. För högerpartier vore det förödande om skjutningarna skulle avta eller upphöra och att man då skulle förlora ett politiskt slagträ.

Vi vet också att Moderaterna och deras föregångare egentligen aldrig brytt sig om människor som bor i utsatta områden, vare sig de är kriminella eller skötsamma, jobbar eller är arbetslösa. De har ett värde som billig arbetskraft men inte mer.

Vi ser också att hugg och slag ska gälla för arbetslösa och sjuka med kraftiga neddragningar av a-kassa och sjukförsäkring. Medkänsla och empati gäller nästan bara mångmillionärer som (eventuellt) skulle ”drabbas” av en liten skattehöjning.

För Skellefteå kommuns del hoppas man att vi inte får ett moderat styre. Man kommer att, precis som i andra moderatledda kommuner, sälja allt man kan av det som kommunen äger och har. Man frågar sig vad som kommer att hända med Skellefteå Kraft?

Ej populist


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa