Höj hastigheten för A-traktorer

Skribenten tycker att man ska höja hastigheten för så kallade A-traktorer.
Skribenten tycker att man ska höja hastigheten för så kallade A-traktorer.

Insändare 13 april 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 A traktorer får bara gå i 30 kilometer i timmen medan en plastlåda på hjul får gå i 45 kilometer i timmen. En A-traktor är från början en bil och har en väldigt hög säkerhet i jämförelse med en mopedbil. Det är ju bara idioti att en mopedbil med låg säkerhet får gå snabbare än en krocksäker bil.

Att A-traktorerna bara får gå i 30 kilometer i timmen kan även vara en trafikfara, exempelvis när det är dåligt väder med dålig sikt och de kör på en landsväg. Om det då kommer en lastbil med släp som har en ganska lång bromssträcka runt en kurva och den får syn på A-traktorn för sent så kan det sluta väldigt illa. Skulle man istället höja hastigheten till 45 kilometer som för en mopedbil så skulle A-traktorerna vara mindre i vägen för övriga trafikanter och de skulle inte bli en lika stor trafikfara. Jag tycker att man skulle kunna införa bälteskrav och en utbildning där man övningskör med A-traktorer och därmed höja hastigheten.

Som det ser ut nu så hackar även polisen väldigt mycket på de som kör A-traktorer. De gör flygande besiktningar flera gånger under en kort period på samma A-traktor vilket jag tycker är väldigt onödigt. Har man gjort det en gång så räcker väl ändå det ett bra tag. Jag tror även att dom flesta skulle välja att köra lagliga A-traktorer om dom skulle få gå fortare.

Det känns väl ändå bättre att skicka ut sina barn i en krocksäker bil i 45 kilometer i timmen än en livsfarlig plastlåda.

Förbannad raggare


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa