Högerblockets bjälke i ögat

Skribenten har inte mycket till övers för Elisabeth Svantessons höstbudget.

Skribenten har inte mycket till övers för Elisabeth Svantessons höstbudget.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2024-10-11 22:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Elisabeth Svantesson har presenterat en höstbudget som ligger helt i linje med högerblockets visade förakt för de som kämpar på samhällsstegens nedre halva. Men istället för att stå rakryggad och ta diskussionen om den förda ekonomiska politiken så försöker man flytta folks fokus till oppositionens tvivelaktiga förehavanden. 

Det är ju ingen slump att mediernas rubrikerna just nu handlar om lotteriförsäljning och påstådd antisemitism. Att man själva sitter med en bjälke i sitt öga låtsas man inte om, att Sverigedemokraterna fått plats i finrummet kan vi tacka alliansens dubbelmoraliska väktare för.

Vore regeringen brutalt ärlig och öppen för innehållet i den förda politiken så skulle vår finansminister helt sonika skicka ut ett inbetalningskort till alla pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa, och till alla som tjänar mindre än svensk medianinkomst. Ett inbetalningskort som flyttar pengar direkt från oss dödliga upp till Sveriges allra rikaste innevånare, utan att passera den dyra administration som krävs för att hålla reda på alla skatteavdrag och rikemansbidrag som regeringen strösslar över samhällstoppen. 

Det skulle kännas mycket ärligare än de politiska ränker som nu smids bak maktens lyckta dörrar.

Ulf Larsson