Hög tid för en ny E4

Dagens E4 ska flyttas, men skribenmten anser inte att en anslutning till Solbacken är ett bra alternativ.
Dagens E4 ska flyttas, men skribenmten anser inte att en anslutning till Solbacken är ett bra alternativ.

Insändare 13 september 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi kan alla vara överens om att det är hög tid att flytta ut E4-trafiken från Skellefteå centrum. Tyvärr kan jag konstatera att politiker med flera fortfarande lever kvar i gamla Skellefteå. Med tankar på att ansluta en ny E4 uppe på Solbacken.

Vad jag vill säga är att – glöm för allt i världen detta. Ägna inte en tanke till på detta alternativ. Att ansluta till denna trafikplats där lokaltrafiken ska trängas med fjärrtrafiken är fullständigt förkastligt. Och där all trafik i onödan tvingas upp till vägens högsta punkt. Med onödigt buller och onödig bränsleförbrukning som följd.

Nya E4 måste få en betydligt östligare dragning för att bli en väg för framtiden. Bygg inte en ny barriär nu då staden expanderar österut! Dessutom är det alldeles för trångt vid älven, Norrbottniabanan och Järnvägsleden för att kunna göra en bra trafiklösning. 

Politiker och beslutsfattare, tänk om, tänk större. Flytta E4-an så att det blir en lösning för ett framtida Skellefteå, inte för det gamla Skellefteå. Javisst, det blir betydligt dyrare, men det är bättre att vänta några år till på en bra lösning än att skynda fram en dålig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa