Hockey är härligt – men ljudnivån för hög

Skribenten njuter av spelet, men inte ljudvolymen, i Skellefteå Kraft arena.
Skribenten njuter av spelet, men inte ljudvolymen, i Skellefteå Kraft arena.

Insändare 16 mars 2023 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hockey är en fantastisk tilldragelse men det har spårat ur med tanke på ljud och miljö och alla dessa domare på läktaren, och utropen på högtalarna har en decibelnivå utan dess like. Med tanke på vad som tillåts i övriga samhället är den absolut inte rimlig i hockeyladan. Skulle det komma miljöfolk borde det bli tvärstopp i matchen, tills ljudnivån är nere på en acceptantnivå. 

Det är hög tid att myndigheterna upptäcker det hela. På något vis verkar det också påverka alltför många i publiken, det är helt otroligt så många som vet att domarna dömer fel, och alltid är det feldomslut mot det egna laget. Det mesta går att förändra, typ på den tiden när motståndarlaget buades ut när de kom in på isen. Vem som lyckades ändra på det är för mig inte känt men det var toppenbra att man slutade upp med otyget.

Domarna tycker jag gör ett bra jobb, ingen är helt neutral och framförallt är ingen domare lik den andra. Låt hockeyn leva men skärpning i ledet snälla ni som styr. Det är underbart att se hur spelarna hanterar pucken. Väntar på när spelarna tar pucken som är avsedd för ”motspelaren”. Kanske nått att börja träna på. Tänker på när Jan Boklöv införde V-stilen i backhoppning, Janne fick också draghjälp av jugoslaven Jiri Malec. 

Alltid bra med nån som håller med föregående talare. Hoppas nån håller med undertecknad. Reglerna förnyas förändras i stort sett varje år vilket jag tycker är toppenbra. Det är bara att hoppas på fortsatt framgång för hockeyn, men dra ner på decibelnivån, omgående.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa