Hjälp miljön – sluta att skräpa ner

Signaturen Lovisa uppmanar folk att sluta skräpa ner i naturen.
Signaturen Lovisa uppmanar folk att sluta skräpa ner i naturen.

Insändare 29 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Samhället ser fruktansvärt ut idag. Folk skräpar ner så mycket att djur dör. Skogar ser hemska ut för att det ligger skräp ute där fåglar och andra djur kan fastna i och dör för att dom inte kommer loss.

Något jag verkligen inte fattar är att varför skräpa ner så mycket, vad ger det? Om du har något skräp så i stället för att slänga det i naturen så kan du faktiskt försöka hitta en soptunna eller om du inte gör det kan du lägga skräpet i en ryggsäck och när du hittar en soptunna kan du slänga det då. Och sen om du hittar skräp i naturen kan du gott och väl plocka upp det och slänga det i soptunnan.

Du kan också ta en sopsäck någon dag och gå ut och plocka upp lite skräp så att vi kan hjälpa jorden. Jorden riskerar faktiskt att gå under om bara några hundra år, men om vi faktiskt hjälper och sammanbetar och plockar skräp och hugger ner mindre skog kan vi hjälpa världen lite.

Om du har barn så vill du väl att dom ska växa upp i ett friskt samhälle? Eller vill du något annat? Man börjar ju undra…

Mina åsikter om detta är.

1.Om du har skräp i handen kan du leta upp en sopkorg.

2. Du kan hjälpa klimatet med att gå nån gång i veckan och plocka skräp.

3. Sluta hugga ner så många träd.

4. Sluta slänga skräp i naturen eller på stan eller någonstans där djur kan dö.

Lovisa 13 år


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa