Håll er ifrån Hörnellgatan, bilister

Hörnellgatan är en gågata, påpekar skribenten.
Hörnellgatan är en gågata, påpekar skribenten.

Insändare 18 januari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hörnellgatan mellan Kanalgatan och Storgatan är sedan 28 november 2022 en gågata. Det verkar vara svårt för Skellefteborna att ta in då gatan i princip är lika trafikerad som innan beslutet fattades av Skellefteå kommun. 

Då man, glad i hågen, färdas med bil från Kanalgatan till Storgatan på sagda gata så har man passerat två skyltar som upplyser om att detta är en gågata. Längs sträckan Nygatan-Storgatan har man dessutom ställt ut gigantiska krukor för att hindra flödet av motorfordon. Det rör sig massor av gående, särskilt mellan CK, Ica och CK-garaget. 

Om detta inte vore nog så har man inhägnat en bygghiss som lämnar cirka tre meter att köra på. Är det verkligen ingen som tycker att det känns olämpligt att köra bil där? Varför inte köra Skeppargatan-Stationsgatan längs Nygatan när ni ändå är igång? Det är exakt samma sak. 

Hörnellgatan är heller ingen gratis parkering för den som ska springa till Systembolaget en snabbis. Alla skyltar gällande parkering är borttagna av den enkla anledningen att inga motorfordon ska framföras där.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa