Gör Skellefteå centrum till en bättre upplevelse

Skribenten har en del ideér om hur Skellefteå centrum och Citykompaniet skulle kunna utvecklas.

Skribenten har en del ideér om hur Skellefteå centrum och Citykompaniet skulle kunna utvecklas.

Foto: Pontus Widegren

Insändare2022-11-09 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag välkomnas in till centrum, framför allt Citykompaniet förväntas jag se mer av vad Skellefteås köpcentrum erbjuder. Det borde finnas en informations touchscreen som visar vägen till butikerna. Om man kollar in på köpcentrum i andra länder så har de till exempel akvarium, lek hörna och mer saker bara för nöjes skull. Det skulle jag vilja se i Citykompaniet.

Jag skulle vilja vara stolt över att få ha Citykompaniet till min lokala köpcentrum och känna sig stolt när nyinflyttade till Skellefteå får tänka "Jag valde rätt i att flytta hit, de erbjuder ju allting". För att få fram idéer till vad som skulle göra citykompaniet till en "wow-känsla är att fråga Skellefteå borna vad de skulle vilja se och uppleva i ett köpcentrum.

Mina krav/tips är att kanske bygga uppåt 1-2 våningar mer. På de våningarna skulle exempel mer klädaffärer kunna finnas eller någon slags möte plats med kaféer. De skulle kunna ta in mer butiker så det skulle finna mera utbud att välja mellan.

Min idé som skulle göra satt city kompaniet skulle få mer plats för exempel ett akvarium är att kanske bygga en ny byggnad. Om man hade byggt en modernare byggnad där Biostaden, Swedbank, The Corner, Telia, Dressman, och så vidare Det skulle vara fint med led-skärmar hängandes på byggnaden.

Jag vet inte var finansieringen till Citykompaniet och en ny byggnad skulle komma ifrån men det skulle ju kunna trollas fram någonstans. Jag tackar från mig och tack för att jag fick göra min röst hörd.

14 åring som vill göra centrum till en upplevelse