Gör det enkelt att göra rätt - behåll hundlatrinerna

Insändare 1 april 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu i dagarna har hundbajslådorna i byn där jag bor monterats ner för gott. Dessa har ända sedan de sattes på plats konsekvent varit överfyllda då det finns gott om hundägare i byn - hör och häpna de flesta försöker gör rätt och lägga påsarna i avsedd låda under promenaden.

Det har funnit två uppsatta hundlatriner längst den ”runda” som de flesta av oss går fyra eller fler gånger per dygn. Nu finns alltså noll. Och heller ingen annan form av sopkorg att tillgå i hela byn. Kvarstår alltså att bära med sig påsarna på promenaden. 

Trist för oss som har fler än en hund. Trist för samtliga hundägare faktiskt. Och i förlängningen trist för alla i byn då jag är helt övertygad om att många kommer strunta i att plocka upp efter hunden då det inte blir alldeles enkelt att få med flera påsar och hundar längst rundan, ibland nära nog omöjligt beroende på väglag. 

Väghållning gör nämligen att man ibland har fullt sjå att hålla sig på benen. Att därtill jonglera med flera fyllda bajspåsar samt koppel runt helan rundan tills man är tillbaka vid egen soptunna blir nog droppen för många är jag rädd. Tänk om och tänk rätt. Gör det enkelt att göra rätt. Det måste finnas bättre saker att spara in på.

Hundägare

Ämnen du kan följa