Glöm inte de humana områdena på hemsidan

Skribenten saknar vissa flikar på norran.se.

Skribenten saknar vissa flikar på norran.se.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2022-07-14 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är val i år som bekant och då gäller det för tidningarna att bevaka områden som verkligen angår folk. Sökningen på de digitala sidorna måste också vara lättillgänglig. Enligt tillförlitlig källa så hade Norran för några år sedan ett flik-system i den digitala tidningen som innehöll rubrikerna Vård Skola Omsorg. För många människor betyder de här frågorna verkligen mycket och flera opinionsundersökningar från bland annat Novus har pekat ut dessa humana områden som de viktigaste valfrågorna. Under pandemin var det i princip sjukvården som ständigt var i topp.

På Norrans startsida finns idag inte fliken Vård Skola Omsorg med vad jag kan upptäcka. Men Framtidsfabriken, Sport, Familj och Hockeybloggen finns med. Val-22 finns där, men denna flik innehåller ju alla politiska ämnen. Vad jag tänker på här är att Skellefteå som ju är Norrans största bevakningsområde har många problem och brister just när det gäller dessa humana områden som Vård Skola Omsorg. Besparingar aviseras ofta men region och kommunen kör på så gott det går. Det har varit många utgifter nu för kommunen Skellefteå vad gäller fastigheter, ny bro, fixandet kring Northvolt, mängder av vägprojekt och byten av vatten och avloppsledningar. Sara kulturhus blev 75 miljoner dyrare än beräknat.

Ett bevakningsområde som Vård Skola Omsorg borde stå med egen rubrik i egen rätt på en tidnings startsida. Där bör finnas analyser över vart pengar till just de humana områdena tar vägen när det hela tiden verkar var med en hårsmån som budgeten går igenom varje år för region och kommun.

Denna rubrik med humana områden som angår människor varje dag önskar jag naturligtvis fanns där varje år och inte bara valår.

Olov Wikström, Skellefteå