Ger Norran en nyanserad bild?

Skribenten har reagerat på inledningen av en krönika där en av Norrans reportrar minns tillbaka på 2021.

Skribenten har reagerat på inledningen av en krönika där en av Norrans reportrar minns tillbaka på 2021.

Foto: Gerth Hedberg

Insändare2021-12-18 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att Norrans reportrar endast skriver om politiker och politiskt förtroendevalda när det finns något negativt att rapportera är ju väl känt. Att det skulle finnas ett förbud att skriva något positivt om politiker har man väl anat men nu har det också bekräftats av tidningens reporter.

Lördagen den 11 december skriver Norrans medarbetare Ulrika Nohlgren i en krönika att hon frågat sin nyhetschef om hon kunde skriva en hyllningsartikel. ”Bara om du inte hyllar någon politiker” blev svaret. Det är bra att Norrans reporter frångått tystnadskulturen och berättat att de är förbjudna att skriva något positivt om våra förtroendevalda. 

Men man kan fråga sig om inte ett sådant förbud går tvärtemot Norrans policy ”att sträva efter att ge en så nyanserad bild som möjligt”.

Besviken prenumerant

 Svar direkt

Att vi inte ska ”hylla politiker” var sagt lite med glimten i ögat. I efterhand kan jag se hur det kan missuppfattas. 

Naturligtvis kan vi berätta i positiva ordalag om saker politiker uträttar. Betydelsen jag ville få fram var snarare vikten av att värna vårt oberoende, särskilt nu i valtider. 

Det är aldrig en nyhetsreporters uppgift att hylla beslutsfattare, vi ska utan att ta ställning i vare sig sakfråga eller politik rapportera så sakligt vi kan och belysa konsekvenserna.

Jenny Petersson, nyhetschef