Gäller inte trafikreglerna också för bussarna?

Det skapas köer och irritation när de struntar i väjningsplikten till Lasarettsvägen.

Insändare 1 juni 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sen långt tillbaka när man åker från Kanalgatan upp mot lasarettet på huvudled som det är efter gatan, så kör bussarna bara rakt ut. Det är inte bara en gång man har fått pallnita för inte bli överkörd. Dom stänger av körfältet till vänster (mot Boliden) när dom står tvärsöver för att överhuvudtaget rymmas.

Har Skellefteå buss andra trafikregler som tillåter dom köra först? Nu börjar man vara ganska less på deras beteende. Läs skyltarna eller hitta en annan väg att köra. Vad har Skellefteå buss och Skellefteå kommun för lösning? För det är ett stort problem och skapa långa köer och stänger av filer ända ner på kanalgatan.

Sandra

Svar direk

Skellefteå buss har inga egna trafikregler i korsningar och väjningsplikt gäller men i detta fall skyltas det numera om att lämna korsningen fri när det är kö upp mot järnvägsövergången. Detta för att bussarna lättare ska komma fram då platsen är trång, speciellt för stora fordon. 

Trafiksituationen i Skellefteå är bekymmersam vid vissa tidpunkter och trafikljuset vid järnvägsövergången medför ibland köbildning med risk att det uppstår låsning. Lasarettsvägen ska byggas om inom några år. Redan i sommar kommer det att påbörjas arbete med rondell Lasarettsvägen/Kanalgatan. 

Om du har möjlighet, lämna gärna bilen hemma och åk kollektivt i stället. På så sätt kan vi alla hjälpas åt att bidra till bättre framkomlighet och samtidigt en renare miljö.

Marie Larsson, vd, Skellefteå buss


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa