Gå inte på tyrannernas knep

Skribenten tror att exempelvis kriget i Ukraina kan få långtgående konsekvenser för framtida generationer.

Skribenten tror att exempelvis kriget i Ukraina kan få långtgående konsekvenser för framtida generationer.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Insändare2022-10-10 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Håller allas vår värld på att gå under utav miljöförstörelse och miljöbrott, när vi människor tillåter tyranner att kriga och förstöra allt som de kommer över? Det kan bli en ödeläggelse som man inte har trott ska hända.

Om vi inte börjar säga ifrån kommer dessa dumheter att ge oss de största problemen för all framtid. Dessa problem uppstår inte bara för oss vuxna utan också för framtida generationer. Vilken mening är och blir det då att skaffa barn till världen, ifall de inte kan växa upp i trygghet? 

Tyrannernas vilja idag, trots att de inte själva vill vara med i krigen, är troligtvis att tvinga andra att delta i krigen, bland annat det uppväxande släktet. Tänk på att krigsherrarna försöker manipulera oss och vår vilja att leva i fred. Om vi då rensar våra huvuden som fylls med propaganda och annat skräp som reklam, ryktesspridning och annat som medierna och datorerna fyller på med kommer det att bli lättare att se sanningen och ta de rätta besluten. De flesta vill inte vara med i den onda cirkeln av våld och krig utan önskar ha lugn och ro.

Tyrannernas kamp är omogen och barnslig, allvarlig och farlig.Dessutom tycks de inte bry sig om de som drabbas av deras dumheter. Det är inte enbart Putin som är tyrann utan det finns fler sådana i alla länder.

Tänk inte enbart på dig själv utan också på framtidens generationer