Förstör inte Norrvalla för alla friidrottsälskare

Angående projektet med fotbollshall som fördärvar Norrvalla. Det är stor risk med detta tilltänkta projekt att Skellefteå står utan friidrottsplats och utan löparbanor nästa sommar.

Skribenten tyckar att Norrvalla ska få fortsätta vara en friidrottsarena

Skribenten tyckar att Norrvalla ska få fortsätta vara en friidrottsarena

Foto: Roger Lindström

Insändare2022-09-17 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Gör inte detta till en politisk prestige- och stridsfråga. Tänk om och tänk rätt och gör rätt och låt Norrvalla förbli den fina friidrottsarena som den nu är. Väldigt centralt och ändamålsenlig för såväl skolor, privata och elit.

Istället för att bygga över Norrvalla och göra det till en inomhushall för enbart fotboll så bygg ut den redan befintliga fotbollshallen eller förlägg den till annan plats.

Förstör inte Norrvallas fina plats för alla för alla flera hundratals friidrottsälskare och utövare. Det torde ligga i allas intresse i Skellefteå. Men politikerna har kanske redan slutat lyssna till vad folket vill – eller?

Norrvallas löparbanor måste kunna nyttjas dagtid av skolorna därför är Norrvalla en utmärkt plats nära den nya gymnasieskolan.

Spela inte ut dessa intressen, fotboll och friidrott, mot varandra. Se inte bara enögt på fotbollen. Och när de som nu tränar fotboll där själva inte vill ha en förändring borde ju saken vara klar att inte då göra en inomhushall där.

Hoppas att kommunen hittar ett alternativ som fotbollen känner sig nöjda med, utan att totalt sabotera för alla de tusentals både motionärer och elitidrottare som nu använder sig av löparbanorna.

Sätt i alla fall inte igång med ett bygge som förstör för dessa människor utan att först ha klarställt ett fullgott alternativ lika centralt och ändamålsenligt för både skolor och privata utövare.

Anderstorp som friidrottsarena kan glömmas på grund av den dåliga marken. Den arenan har redan utgjort ett fiasko. Gör inte det misstaget igen. 

Det vore att fullständigt köra över folkets vilja i Skellefteå med omnejd att driva igenom tilltänkta projekt med fotbollshall på Norrvalla. Drivs detta projekt igenom mot folkets vilja, så handlar det inte längre om demokrati, utan sker genom envåldshärskare som med despotism kör över folket i en slags obegriplig blindhet.

Lyssna, om de politiker som ämnar driva igenom detta, inte ska skjuta sig själva i foten och göra sig politiskt olyckliga i framtiden med irriterade och upprörda människor emot sig.

Harry Forsgren