Förståelse istället för krigshets

Insändarskribenten menar att han inte försvarar Putin utan förklara spelet mellan Nato/USA och Ryssland.

Insändarskribenten menar att han inte försvarar Putin utan förklara spelet mellan Nato/USA och Ryssland.

Foto: Alexander Zemlianichenko

Insändare2022-02-13 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Blir uppriktigt ledsen över en insinuant lögnaktig insändare 7/1 om mig som person. Från märkligt nog signatur “sanningssägare”?

Jag är faktiskt genuin fredsvän och motståndare till diktaturer, till mördande och till förljugna regeringar. Gör det jag kan för att motverka regeringar som ockuperar eller stödjer ockupationer av fria stater. Ryssland är för mig lika viktig som Kina och USA. Jag försvarar ej Ryssland, eller Putin, som subjekt. Däremot förklarar jag, Rysslands annektering av Krim som en militärtaktisk helt naturlig försvarsåtgärd inför USA:s och Natos öst-expansion och ökade engagemang i Ukraina. Som inom några år skulle medfört farlig konflikt Nato-Ryssland om Krim-halvön.

Det viktiga med min insändare 1/2 var primärt att uppmärksamma USA/Natos faktiskt öppet aggressiva agenda via de 79 Nato-punkterna i Bryssel-21.

Där det även framgår (se pk 47) att Natos värdländer, även Sverige som icke-Nato-land, diktatoriskt ej tillåts skriva på FN:s kärnvapenförbudet  TPNW. Läs Natos hemsidor istället för att ägna tid åt felaktiga omdömen om mig som person.

Konflikten med Ryssland är viktig för USA och vapenindustrin för att få in mer pengar i Natos budget. Dessutom vill Nato få geografiskt stora och betalande Sverige och Finland in i Natos offensiva krigs-organisation. Fler europeiska stater blir engagerade vid USA:s sida. Natos utvidgning österut, inklusive värdlandsavtal med Sverige och Finland, har också fått önskade polariserande effekten  en motreaktion från Ryssland  som utnyttjas av Nato-förespråkare som nu kallar Ryssland aggressivt.

Genom ökad aggressivitet mot Ryssland lyfter USA i eget syfte helt enkelt europeiska länders krigsberedskap. Själva kan USA i stället koncentrera sin militära verksamhet i Asien där man har stor oro för Kinas marknadsexpansion.

Bengt Josefsson Skellefteå