Fördummande underhållning och deprimerande nyheter

Signaturen Sura gubben är inte nöjd med dagens tv-utbud.
Signaturen Sura gubben är inte nöjd med dagens tv-utbud.

Insändare 20 mars 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SVT:s program har fördummats under senare år. Den så kallade underhållningen är numera ofta tävlingar där det gäller att ha sönder saker, kasta vatten, eller värre saker, på deltagare eller på olika sätt psykiskt eller fysiskt förnedra människor. 

Nedvärdering av gamla tumregler för vad som är goda seder, artighet och hyfs i umgänget med medmänniskor är också stående inslag. Musikunderhållningen styrs alltmer över mot rapp eller låtar som upprepar korta melodislinga och dito korta meningslösa ord.

Nyhetsprogrammen innehåller numera i huvudsak beskrivningar av det som händer i andra världsdelar medan nyheter från Sverige är något fall av mord eller våldsdåd i storstäderna. Rapporterna från USA och Kina i form av poddar sker ofta av, som det låter, pladdriga fnittriga ungdomar utan eller liten erfarenhet av verkliga livet.

Antingen är undertecknad eller tv-ledningen i otakt med tiden. Vad det innebär får väl framtiden utvisa men vad tycker du? Gör du som de som säger sig ha slutat se nyhetsprogrammen eftersom de bara innehåller elände och gör hen så deprimerad?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa