Förändringar att glädjas åt

När förändringar sker uppstår ofta rädsla, en rädsla för det okända och många funderingar – hur kommer detta att bli?

”Att våga tro på fungerande järnväg längs Norrlandskusten känns lockande, och blir en avgörande fråga 2022”, skriver insändarskribenten.

”Att våga tro på fungerande järnväg längs Norrlandskusten känns lockande, och blir en avgörande fråga 2022”, skriver insändarskribenten.

Foto: Heiko Junge/TT

Insändare2021-07-31 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om rädslan för det okända är berättigad? Svaret finns i framtiden. Nu är nu och det är dags att våga vara positiv till förändring av vår kommun. Att våga vara positiv och tro på de visioner, företagsetableringar och byggande återspeglar. Omfamna den framtidstro som många uttrycker!

Samtidigt har Skellefteå kommuns politiker ansvar för en fungerande samhällsservice.

Kommunen är enligt lag skyldig att ha vissa verksamheter, andra verksamheter är frivilliga och beslutas av lokalpolitikerna.

Bland de viktigaste uppgifterna är förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg och dylikt. De får inte skjutas åt sidan med tanke på förväntad inflyttning. Både bofasta och de som flyttar till kommunen förväntar sig att samhällsservicen fungerar. Alla åldrar har behov av väl fungerande samhällsservice vilket förtroendevalda politiker måste ta med sig i alla beslut. Väljarna får de politiker de väljer vart fjärde år och det förefaller som detta glöms bort, med tanke på den kritik som politiken ofta får utstå.

Självklart blir man dock som väljare besviken när utlovade insatser inte genomförs, och som utlovas på nytt när kommande valår närmar sig. Precis som Norrbotniabanans byggande – var finns pengar till den? Att våga tro på fungerande järnväg längs Norrlandskusten känns lockande, och blir en avgörande fråga 2022.

Senior som vill resa klimatsmart